06-209.73.471
06-209.73.471
info@controleinzicht.nl

Tips voor kerst vieren met iemand met dementie!

Administratie | Belastingen | Toeslagen | Nabestaanden hulp | en meer

Kerstfeest is voor veel mensen een fijn feest. Gezelligheid, de kerstboom, bezoek aan vrienden, buren of familie en lekker eten horen daarbij. Maar hoe vier je een mooi kerstfeest met iemand met dementie? Hier volgen 5 tips van www.samendementievriendelijk.nl

1. Houd tradities in stand
Zet familietradities voort. Probeer te doen wat jullie normaal gesproken ook altijd deden tijdens de kerstdagen, bijvoorbeeld bij familie op bezoek of naar de kerk gaan. Let er wel goed op dat het niet te druk wordt! 

2. Samen zingen
Zing samen jullie favoriete kerstliedjes. De meeste families of vrienden hebben wel liedjes die veel gezongen werden tijdens de feestdagen. Zelfs als iemand met dementie moeite heeft met spreken, gaat zingen vaak nog wel goed.

3. Kleinere porties en servetten
Veel mensen met dementie hebben moeite met eten. Ze krijgen een minder vaste hand, eten langzamer en knoeien meer dan voorheen. Dit kan hen onzeker maken. Zorg er voor dat er voor iedereen een groot servet klaarligt. Zo voelt iemand met dementie zich geen buitenstaander. Schep kleine porties op. Een groot, vol bord kan overweldigend zijn.

4. Geef ruimte voor middagrust
Voor mensen met dementie kan het fijn zijn om ’s middags even te rusten. Geef iemand de mogelijkheid om zich even terug te trekken.

5. Wandeling als activiteit
Als het mogelijk is: ga er samen even uit! Met een wandeling halen jullie een frisse neus en doe je nieuwe energie op. Een leuke onderbreking voor het hele gezelschap!

OuderenHarderwijk.nl wenst iedereen een mooi kerstfeest en een goed maar vooral gezond Nieuwjaar!

Ouderenharderwijk.nl is een initiatief van Administratiekantoor Aart Hoeven uit Harderwijk. Regelmatig schrijven zij een blog met  tips en adviezen hoe ouderen en senioren om kunnen gaan met bijv. hun: veiligheid, administratie, belastingen, bankieren, verzekeringen, internet en digitalisering van de maatschappij en nog veel meer. 

Administratiekantoor Aart Hoeven
Tel. 06-209.73.471
E-mail: info@controleinzicht.nl
Website: ouderenharderwijk.nl

Bron: samendementievriendelijk.nl/
Aan teksten en berekeningen kan geen  rechten ontlenen.
Foto: Pexels.com / Cottonbro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *