06-209.73.471
06-209.73.471
info@controleinzicht.nl

Belangrijk nieuws over huurtoeslag. Ook als u die nu niet heeft!

Administratie | Belastingen | Toeslagen | Nabestaanden hulp | en meer

Vanaf 2020 gaat er iets belangrijks veranderen m.b.t. de huurtoeslag.

De harde huurtoeslaggrens verdwijnt per 2020. Daardoor komen meer huishoudens in aanmerking voor huurtoeslag. Bij een kleine stijging van je inkomen heb je nu – in 2019 – meteen helemaal geen recht meer op huurtoeslag. Daar gaat dus verandering in komen.

Vanaf 1 januari 2020 zijn er geen inkomensgrenzen meer. Hoe hoog uw inkomen mag zijn, hangt af van uw huur, uw leeftijd en de samenstelling van uw huishouden.

Kreeg u in 2019 geen huurtoeslag omdat uw inkomen te hoog was? Misschien krijgt u in 2020 wel huurtoeslag. Dat komt omdat de maximale inkomensgrens voor de huurtoeslag verdwijnt. Op de website van de Belastingdienst kunt u een proefberekening maken.

Tot 1 januari 2020 was er een harde inkomensgrens. Als uw inkomen boven deze grens uitkwam, had u geen recht op huurtoeslag. Zelfs niet als u maar één euro meer verdiende. Daardoor raakten mensen die iets meer gingen verdienen hun volledige huurtoeslag kwijt en hadden zij minder te besteden dan voor de verhoging van hun inkomen.

Meer weten over huurtoeslag, toeslagen en belastingen? Neem dan contact op met Ouderenharderwijk.nl

Ouderenharderwijk.nl is een initiatief van Administratiekantoor Aart Hoeven uit Harderwijk. Regelmatig schrijven zij een blog met  tips en adviezen hoe ouderen en senioren om kunnen gaan met bijv. hun: veiligheid, administratie, belastingen, bankieren, verzekeringen, internet en digitalisering van de maatschappij en nog veel meer. 

Administratiekantoor Aart Hoeven
Tel. 06-209.73.471
E-mail: info@controleinzicht.nl
Website: ouderenharderwijk.nl

Bron: Belastingdienst.nl
Aan teksten en berekeningen kan geen  rechten ontlenen.
Foto: Pexels.com Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *