06-209.73.471
06-209.73.471
info@controleinzicht.nl

Spaargeld weer in de oude sok?

Administratie | Belastingen | Toeslagen | Nabestaanden hulp | en meer

Sparen in een oude sok

Wat zou u doen als de spaarrente negatief wordt en u moet betalen om uw geld bij de bank te stallen?

De Consumentenbond vroeg aan consumenten wat zij zouden doen als de spaarrente onder de 0% zakt en zij dus de bank moeten betalen voor het stallen van hun spaartegoed. Bijna een kwart van de respondenten zegt over te stappen naar een andere bank die nog wel (wat) rente betaalt.  20% geeft aan het geld bij de bank weg te halen en thuis te bewaren. 11% wil het spaargeld gaan beleggen als zij geen rente meer krijgt op hun tegoed. De hypotheek aflossen is ook een populaire oplossing. Slechts 16% zegt niets te ondernemen en het geld ongemoeid te laten.

Ouderenharderwijk.nl  ziet wel iets in een verbod op negatieve rente voor kleine spaarders. België kent zo’n verbod al. Daar geldt een wettelijk minimum voor spaarrente van particulieren van 0,11%. Ook Duitsland onderzoekt een wettelijk verbod op negatieve rente op spaargeld tot max. €100.000.

Wat u ook doet: het thuis bewaren van spaargeld brengt grote risico’s met zich mee ( brand, diefstal, zoekraken etc.). Doe dat dus maar niet!

Ouderenharderwijk.nl  is een initiatief van Administratiekantoor Aart Hoeven uit Harderwijk.
Senioren & ouderen hulp op het gebied van: ( thuis ) administratie, belastingen, toeslagen,  verzekeringen, nabestaanden hulp, internet bankieren,   contact met instanties  en hulp bij invullen formulieren etc. .  Meer info: Tel. 06-209.73.471

Credit foto:  Photo by maitree rimthong from Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *