06-209.73.471
06-209.73.471
info@controleinzicht.nl

En dan moet er plotseling van alles geregeld worden!

Administratie | Belastingen | Toeslagen | Nabestaanden hulp | en meer

Nabestaanden draaiboek Administratiekantoor Aart Hoeven Harderwijk

Je moet er toch niet aan denken, dat je net  iemand nog hebt gesproken en dat hij/zij er een paar uur later niet meer is.  Ook het overlijden van ouderen komt vaak nog onverwachts.

Op dat moment komt er veel op nabestaanden af. Zowel emotioneel als zakelijk. Praktische zaken, waar nabestaanden  aandacht aan moet besteden. Denk bijv. aan:

  1. Wie licht je wanneer en op welke wijze in?
  2. Waar liggen de belangrijke papieren en stukken?
  3. Wat komt er financieel gezien op me af?
  4. Welke adviseurs moeten worden gebeld?
  5. Is er een testament?
  6. Wie regelt de begrafenis ( uitvaartverzorger) en wat zijn de wensen?

Om het voor uw nabestaanden wat makkelijker te maken, kan het verstandig zijn hier nu al over na te denken. Een simpele manier om ervoor te zorgen dat uw nabestaanden alle praktische zaken snel kunnen afhandelen na uw overlijden is het tijdig maken of laten maken van een nabestaandendraaiboek. Onze ervaring leert dat het goed en fijn is dat u uw wensen alvast heeft vastgelegd. Dat er een soort draaiboek klaarligt voor de nabestaanden, waardoor ze precies weten wat ze moeten doen en waar ze op moeten letten. Dat kan in zo’n situatie een enorme ontlasting zijn.

Om een mooi document te maken moet je heel wat vragen beantwoorden. Waar te beginnen? Je moet in elk geval een analyse maken of laten maken van uw wensen en financiële zaken – mogelijk in overleg met de notaris en/of fiscaal jurist of bijvoorbeeld Administratiekantoor Aart Hoeven uit Harderwijk.

Het opstellen van een nabestaanden draaiboek vraagt wel wat tijd. Nadat u het document volledig heeft ingevuld, kunt u het blijven bijwerken. Bijvoorbeeld als een bankrekening of verzekering wijzigt. Zo houdt u het document volledig en actueel en zorgt u ervoor dat uw nabestaanden weten wat uw uitvaartwensen zijn en waar zij de belangrijkste documenten kunnen vinden.  

Uit ervaring weten wij dat veel mensen er liever niet over na willen denken, maar als het draaiboek eenmaal gemaakt is, dan geeft dit wel een gerust gevoel bij veel ouderen en hun nabestaanden!

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Administratiekantoor Aart Hoeven uit Harderwijk.

T. 06-209.73.471 / E-mail: info@controleinzicht.nl  of kijk op www.ouderenharderwijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *